Vrouwen u20 speelt beter als team, maar verliest nog wel

Dozy Den Helder Vu20-Jolly Jumpers Vu20 60-49

(11-9;18-20;46-33;60-49)

Vrouwen U20 had een verre uitwedstrijd naar Dozy Den Helder. Coach Miranda Blokhorst en speelster Pien Nijhuis toonde zich tevreden, ondanks het verlies met het getoonde spel.  Vooral dat het team geknokt heeft tot en met de laatste minuut smaakt naar meer.

De vrouwen U20 voerden het afgesproken verdedigend plan uitstekend uit in de eerste helft. Via een magere score van 11-9, na het eerste kwart, bleef Jolly Jumpers goed in de verdediging. Ook in het tweede kwart bleef het vooral een verdedigende wedstrijd. Jolly Jumpers nam een kleine voorsprong, van 18-20, mee naar de kleedkamer, tijdens de rust.

In het derde kwart had Dozy Den Helder het gat gevonden in de Tubbergse verdediging, waardoor Den Helder het momentum had en via een 28-13 kwartstand, met 13 punten voorsprong het vierde kwart in ging. Jolly Jumpers vertrouwde te veel op het inside spel, waardoor de scores opnieuw moeizaam tot stand kwamen. In het vierde kwart hadden de meiden met een full court man to man verdediging  een laatste slotoffensief en kwamen terug tot vier punten achterstand. In de laatste minuten moesten de Tubbergse speelsters fouten maken, waardoor Dozy Den Helder vaak aan de vrije worplijn kwam te staan. Hierdoor werd de eindstand enigszins geflatteerd 60-49.

De vrouwen U20 lijken een andere weg ingeslagen te zijn, door als team beter te gaan spelen. Volgende zaterdag staat de thuiswedstrijd om 15 uur tegen CBV Binnenland op het schema. Kijken of de ingeslagen weg een eerste overwinning met zich mee gaat brengen